Fotky jarních květin

04.05.2015 20:27
Letošní jaro mám ve znamení techniky - v kladném i záporném slova smyslu. Nemilé je, že mě postupně postupně opouští počítač a ještě nemilejší, že s sebou vzal i můj flash disk. Definitivně. Měla jsem na něm nafocené všechny postupy a rozepsané všechny články. Jasně, že pravidelně zálohuji, jo! Jen teď jsem jaksi už čtvrt roku zapomněla.
 
Ta příjemnější část jara se jmenuje nová zrcadlovka Canon 1200D se základním objektivem EFS 18-55 mm. Je to zrcadlovka pro začátečníky a zatím se spolu jen tak lehce oťukáváme. Vždyť jen příručka k použití má přes dvě stě stran. Přesto jsem se pokusila zachytit ten nezadržitelný nástup jara. K dokonalosti to má asi ještě daleko, ale už se těším, až budu mít čas zapracovat některé z těch záběrů do svých obrazů. 

Miluji listnaté lesy. Na rozdíl od těch smutných smrkových nikdy nejsou stejné. V létě je tam zelené příšeří a zem je pocákaná skvrnami slunečního světla. Na podzim z korun stromů tryskají kaskády barev, v zimě tu vládne vážná melancholie nebo se na zemi třpytí křupavým sněhem. No a na jaře je tam nejkrásněji. Sluneční paprsky hladí zemi a vytahují z ní tisíce jarních květin. Jen malou ukázku jsem nafotila v našem lese.


Směs kvetoucích dřevin jsem nafotila při cestách v parcích a podél polních cest.

A nakonec krasavec, kterého jsem ulovila na zahradě. Na rozdíl od čmeláků, kteří jen tak pomalu zvolna přeletují z květu na květ a krásně se fotí, motýl se mnou moc nespolupracoval. Neuvěřitelně rychle mával křídly a rychle přeletoval z jednoho květu na druhý. Nakonec se podařilo i pár ostřejších záběrů, ale zdá se mi, že tento nejvíc vystihuje tu motýlí píli.

Vyhledávání

Kontakt