Návod na dárkovou krabičku

12.12.2015 15:28

Blíží se Vánoce a čas dárků, proto jsem pro Vás dnes nafotila postup výroby malé dárkové krabičky. Hodí se třeba na náušnice nebo řetízek. Pokud na to mám jen trochu času, dávám si záležet i na balení malých dárků, abych tak obdarovaným naznačila, že mi na nich záleží. Návod není úplně původní. Upravila jsem a vylepšila skvělý nápad, který jsem zahlédla na několika zahraničních stránkách.

Pro výrobu budete potřebovat pevnou čtvrtku, nůžky, lepidlo v tyčince, trojúhelník, tužku, CD a vypsanou propisku nebo třeba jehlici na pletení. Dále látku nebo papír na polepení krabičky a samozřejmě mašli. Místo čtvrtky můžete použít pevný potištěný papír - vyhnete se tak práci s polepováním. Ale látka vypadá na krabičce luxusně a přitom to může být levná a slabá potištěná látka. Já jsem zvolila bavlnu, která se k papíru dobře lepí.

Na čtvrtku namalujte s pomocí pravítka pravoúhlý kříž. Doprostřed kříže položte CD a tužkou podle něj namalujte kolečko.

CD pak postupně přikládejte těsně k linkám kříže a namalujte kolem něj obloučky. Místo posledního obloučku zas obkreslete celé CD, jak je vidět na obrázku.

V místech, kde se původní kolečko setkává s linkou kříže namalujte kolmice. Tak dostanete kříž i do druhého kolečka.

Postupujte stejným způsobem a do všech polí namalujte obloučky. Pak vezměte vypsanou propisku a pomocí CD všech osm obloučků silnějším tlakem vyryjte do papíru. Obě spojená kolečka vystřihněte a podél vyrytých linií opatrně ohněte dovnitř. Ti, co vyráběli z potištěného papíru mají hotovo.
 

Ostatním zbývá papír polepit látkou. Na starých novinách důkladně potřete pokreslenou stranu čtvrtky lepidlem. Důkladní buďte hlavně na okrajích. Přilepte látku a důkladně ji uhlaďte. Zatížené pak nechte uschnout. Po zaschnutí látku odstřihněte a poskládejte krabičku. Pro snazší skládání můžete ještě jednou vzít CD a vypsanou propisku a znovu vyrýt linii skládání. Jde to snadnou, protože jsou už naznačené z minulých kroků.

 

Pokud chcete ještě dokonalejší výsledek, ustřihněte látku o 1 cm delší a ostrými nůžkami z ní k hraně papíru vystříhejte malé trojúhleníčky. Látku pak zahněte přes okraj papíru a přilepte. Tím se krásně začistí i hrany.  Zatížené zase nechte uschnout a pak už můžete balit.

 
Na polepování můžete zvolit i dárkový papír.
 
Tip pro Vás: Obloučky nemusíte kreslit, můžete je rovnou vyrýt. Hodí se to, zejména pokud kreslíte na ozdobný papír. 
 
HEZKÉ VÁNOCE!!
 
PS. Pokud pro Vás byl článek užitečný, podělte se o něj s ostatními třeba na Facebooku. Vaše Bona.

 

Vyhledávání

Kontakt