Návod na korálkového anděla

13.12.2014 18:25

Dnes Vám přináším návod na andílka z korálků. Je to už trochu složitější korálkování, ale stačí si dát pozor na pár maličkostí a měl by být zvládnutelný pro každého. Postavičku můžete zavěsit třeba na vánoční stromeček nebo postavit na sváteční stůl. Korálkové tyčky, které používám, jsou dostupné v mnoha barvách, tak andílka můžete krásně sladit s ostatní výzdobou.

K práci si připravte tenký měděný nebo jiný měkký drát o síle 0,3 mm, kleště kombinačky (v nouzi i laciné nůžky, které ustřihnou drát), tyčky v délce 3 cm (dále jen modré tyčky)a tyčky v délce 2 cm (dále jen stříbrné tyčky). Rokail s dostatečně velkou dírkou uprostřed a plastovou dekorační kouličku o průměru cca 2 cm.

Na měděný drát navlékneme střídavě jeden rokail, modrou tyčku, osm rokailů, modrou tyčku, tak abychom navlékli celkem 10 tyček (obr.1). Končíme modrou tyčkou. Z drátku vytvarujeme špičky, jak ukazuje obr. 2. Konec drátu (A) provlékneme v protisměru prvním rokailem (B) přidáme rokail a protáhneme rokailem na vrcholku špičky (C). Takto postupujeme až k poslední špičce. Utažením drátu vytvoříme kolečko.

 

Delším konec drátu provlékneme tyčkou a osmi rokaily. Přidáme dalších osm rokailů a zase protáhneme dalším obloučkem z rokailů. Rokaily mají přirozenou tendenci tvořit obloučky, ale pro protahování je srovnejte do rovné řady. Protahování Vám půjde lépe. Pokračujeme zase po celé řadě a na konci začistíme drát omotáním mezi rokaily. 

Tělo

Tělo tvoří stříbrné tyčky. Princip tvoření je podobný jako u sukně. Nový drát provlékneme rokailem na vrcholu sukénky a navlékneme stříbrnou tyčku. Přidáme dva rokaily a stříbrnou tyčku. Vynecháme jeden rokail na sukni a provlékneme dalším. Takto postupujeme po celém obvodu a vytvoříme pět paprsků. Drát provlékneme do dalších rokailů nebo omotáme mezi rokaily a uštípneme.

Připravíme si hlavičku. Z kouličky sundáme očko pro zavěšení a základnu několikrát pevně omotáme drátem. Ten zajistí hlavičku proti vyklouznutí. Hlavičku vsadíme mezi paprsky. Paprsky těla spojíme známým způsobem do kroužku. Začneme na budoucích zádech a protáheme rokaily na vrcholu paprsku drát, přidáme rokail a protáhneme vrcholem dalšího paprsku. Množství přidávaných rokailů přizpůsobíme síle „krku“ Drát tentokrát neuštípáváme, poslouží nám pro připevnění křídel.

Ruce a křídla

V místě, kde chceme připevnit ruku protáhneme drát rokailem. Přidáme tyčku

a pět rokailů. Drát provlékneme v protisměru prvním rokailem a vytvoříme kroužek, navlékneme tyčku. Vynecháme dva rokaily u krku a provlékneme dalším. Začistíme drát a totéž uděláme i s druhou paží. 

 

 

 

 

 

Na křídlo navlékneme rokail, stříbrnou tyčku, osm rokailů a modrou tyčku. Provlékneme prvním rokailem (vytvoříme trojúhelník). Navlékneme stříbrnou tyčku, šest rokailů a provlékneme zpět předchozí stříbrnou tyčkou a rokailem. Přidáme jeden rokail a stejně vytvoříme i druhé křídlo. Připevníme k lemu krku a je hotovo.

Pak už jen anděla porovnáme a vytvoříme obloučky na křídlech a sukni. Pomoci si můžete třeba tužkou.

 

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt